Jaostot

Tarjoilujaosto

Tarjoilujaoston vapaaehtoiset tekevät kassa- ja keittiötyötä sotilaskodissa palkatun henkilökunnan rinnalla. Keittiössä esim. täytetään sämpylöitä, huolehditaan, että linjastossa on leivonnaisia tarjolla ja makeishyllyillä riittää valinnanvaraa. Lisäksi grillistä toimitetaan tuotteet asiakkaille. Kassatyössä vapaaehtoiset toimivat kassanhoitajina ja ottavat maksun tuotteista asiakkailta, sekä tarvittaessa auttavat tavaroiden pakkaamisesssa. Vuoroja tehdään pääasiassa iltaisin klo 17-21.

Vapaaehtoiset osallistuvat myös teemailtohin, hoitavat läheistenpäivät (2 kertaa vuodessa) ja muita sotilaskodissa tapahtuvia tilaisuuksia kuten esim. kotiutusjuhlissa kattauksen, tarjoilun ja loppusiivouksen. Tapahtumia on myös Maanpuolustuskorkeakoululla (MPKK).

Yhteystiedot

Sisarvuorot Santahaminan sotilaskodissa

Inka Tiittanen
Puh. 040 54 777 99
inka.tiittanen@hssky.fi

Ison kodin tapahtumat

Vapaaehtoiset hoitavat mm. kotiutusjuhlien kattaukset, tarjoilut ja loppusiivoukset. Myös sotilaskotiyhdistyksen syys- ja kevätkokousten kahvitukset ovat vapaaehtoisten hoitamia.

Helena Saarela
Puh. 040 554 9221
hhelena.saarela@gmail.com

MPKK:n tapahtumat

Jaoston tehtäviin kuuluu Maanpuolustuskorkeakoululla järjestettävien tilaisuuksien tarjoilujen järjestäminen.

Eila Elo
Puh. 040 725 7827 
eelo91772@gmail.com

Hengellinen jaosto

Jaoston sisaret tekevät hengellistä sotilaskotityötä yhdessä varuskunnan sotilaspastorin kanssa osallistumalla tulokirkkojen kenttähartauksien ja muiden hartaushetkien järjestelyihin.  Sotilaskoti lahjoittaa jokaiselle varusmiehelle sotilaan virsikirjan alokkaan astuttua palvelukseen. Sisarten kirkkopyhää vietämme vuosittain Marian ilmestyspäivänä yhdessä Roihuvuoren seurakunnan kanssa. 

Silja Niinivirta
Puh. 050 359 5357
niinisi13@gmail.com

LSK (Liikkuva sotilaskoti)

Liikkuva sotilaskoti (LSK) vie sotilaskotipalvelut leireille ja maastoharjoituksiin. Vapaaehtoiset pakkaavat sotilaskotiauton, hoitavat myynnin tai ilmaistarjoilun ja auton siivoamisen keikan jälkeen. 

Merja Autio
lsk@hssky.fi
Puh. 0400 434 941
merja.autio@bastu.net

Kirjastojaosto

Sotilaskodin alakerrassa on kirjasto, josta varusmiehet voivat lainata kirjoja mukaansa. Tiloissa voi lukea aikakauslehtiä sekä surffailla netissä omilla koneilla tai käyttää siellä olevia koneita. Kirjasto on auki ti - to iltaisin klo 18-20.  

Anu Helpinen
Puh. 040 835 0195
anumarita48@hotmail.com

Nuoret sisaret

Nuorten jaosto järjestää tapahtumia varusmiehille ja virkistysmielessä jaoston väelle. Nuorten jaosto osallistuu myös muiden jaostojen toimintaan ja tapahtumiin, minkä lisäksi yhteistyötä tehdään KJTK:n kanssa. Jaoston jäsenet ovat keskimäärin lukio- ja ammattikouluikäisiä sekä opiskelijaikäisiä.

Helena Kilpeläinen
Puh. 050 505 0119
helena.kilpelainen@helsinki.fi

Käsityö- ja somistusjaosto

Käsityöjaosto järjestää askartelutapahtumia sisarille. Jaosto huolehtii sotilaskodin somistamisesta vuodenaikojen teemojen mukaisesti. 

Jaoston vetäjä tekee yhdessä toimistonhoitajan kanssa vaatteiden tilaukset, ylläpitää vaatevarastoa ja sen varastokirjanpitoa.

Leena Kosonen 
Puh. 040 574 9532
leenam.kosonen@gmail.com

Seniorijaosto

Seniorisisaret ovat yhdistyksen aktiivinen ja toimiva osa, joka antaa tarvittaessa tukensa yhdistyksen toimintaan. Se tarjoaa sisarille myös viihtyisää ja monipuolista yhdessäoloa retkien ja sisariltojen muodossa.

Seniorijaoston organisoimana kokoonnutaan joka kuukauden toinen keskiviikko kello 13.00 päiväkahvin merkeissä sotilaskotiin.

Pirkko Kinnunen
Puh.  050 511 3792
kinnunen.pirkko@elisanet.fi

Perinne- ja arkistojaosto

Jaoston tarkoituksena on tallentaa yhdistyksen historiaa ja järjestää materiaali arkistointikelpoiseen muotoon ja kuntoon.

Pirkko Kinnunen
Puh.  050 511 3792
kinnunen.pirkko@elisanet.fi

Sotilaskotipäällikkö

Sirkka Pouru
Puh. 050 329 0152
sirkka.pouru@gmail.com

Varasotilaskotipäällikkö

Satu Kylmämetsä
Puh. 040 735 8964
satu.kylmametsa@gmail.com