Jaostot

Tarjoilujaosto

Tarjoilujaoston vapaaehtoiset tekevät kassa- ja keittiötyötä sotilaskodissa palkatun henkilökunnan rinnalla. Keittiössä esim. täytetään sämpylöitä, huolehditaan, että linjastossa on leivonnaisia tarjolla ja makeishyllyillä riittää valinnanvaraa. Lisäksi grillistä toimitetaan tuotteet asiakkaille. Kassatyössä vapaaehtoiset toimivat kassanhoitajina ja ottavat maksun tuotteista asiakkailta, sekä tarvittaessa auttavat tavaroiden pakkaamisesssa. Vuoroja tehdään pääasiassa iltaisin klo 17-21.

Vapaaehtoiset osallistuvat myös teemailtohin, hoitavat läheistenpäivät (2 kertaa vuodessa) ja muita sotilaskodissa tapahtuvia tilaisuuksia kuten esim. kotiutusjuhlissa kattauksen, tarjoilun ja loppusiivouksen. Tapahtumia on myös Maanpuolustuskorkeakoululla (MPKK).

Yhteystiedot

Sisarvuorot Santahaminan sotilaskodissa

Heli Pasanen
Puh. 050 440 6993
heli.pasanen@hssky.fi

Ison kodin tapahtumat

Vapaaehtoiset hoitavat mm. kotiutusjuhlien kattaukset, tarjoilut ja loppusiivoukset. Myös sotilaskotiyhdistyksen syys- ja kevätkokousten kahvitukset ovat vapaaehtoisten hoitamia.

Helena Saarela
Puh. 040 554 9221
helena.saarela@saunalahti.fi

MPKK:n tapahtumat

Jaoston tehtäviin kuuluu Maanpuolustuskorkeakoululla järjestettävien tilaisuuksien tarjoilujen järjestäminen.

Eila Elo
Puh. 040 725 7827 
eila.elo@luukku.com

Hengellinen jaosto

Jaoston sisaret tekevät hengellistä sotilaskotityötä yhdessä varuskunnan sotilaspastorin kanssa osallistumalla tulokirkkojen kenttähartauksien ja muiden hartaushetkien järjestelyihin.  Sotilaskoti lahjoittaa jokaiselle varusmiehelle sotilaan virsikirjan alokkaan astuttua palvelukseen. Sisarten kirkkopyhää vietämme vuosittain Marian ilmestyspäivänä yhdessä Roihuvuoren seurakunnan kanssa. 

Marja-Riitta Hirvonen
Puh. 050 338 6121
marjariittahirv@gmail.com

LSK (Liikkuva sotilaskoti)

Liikkuva sotilaskoti (LSK) vie sotilaskotipalvelut leireille ja maastoharjoituksiin. Vapaaehtoiset pakkaavat sotilaskotiauton, hoitavat myynnin tai ilmaistarjoilun ja auton siivoamisen keikan jälkeen. 

Merja Autio
Puh. 050 440 6994 (LSK)
lsk@hssky.fi
Puh. 0400 434 941
merja.autio@bastu.net

Kirjastojaosto

Sotilaskodin alakerrassa on kirjasto, josta varusmiehet voivat lainata kirjoja mukaansa. Tiloissa voi lukea aikakauslehtiä sekä surffailla netissä omilla koneilla tai käyttää siellä olevia koneita. Kirjasto on auki ti - to iltaisin klo 18-20.  

Anu Helpinen
Puh. 040 835 0195
anumarita48@hotmail.com

Käsityö- ja somistusjaosto

Käsityöjaosto järjestää askartelutapahtumia sisarille. Jaosto huolehtii sotilaskodin somistamisesta vuodenaikojen teemojen mukaisesti. 

Jaoston vetäjä tekee yhdessä toimistonhoitajan kanssa vaatteiden tilaukset, ylläpitää vaatevarastoa ja sen varastokirjanpitoa.

Leena Kosonen 
Puh. 040 574 9532
leenam.kosonen@gmail.com

Tekstiilijaosto

Tekstiilijaosto pesee ja huoltaa sotilaskodin käytössä olevia tekstiilejä, lähinnä pöytäliinoja ja poppanoita. Huoltokerroilla ei ole määrättyä toimintapäivää, vaan tekstiilejä huolletaan tarpeen mukaan.

Benita Puuvuori
puh. 045 123 6484
benita.puuvuori@saunalahti.fi

Seniorijaosto

Seniorisisaret ovat yhdistyksen aktiivinen ja toimiva osa, joka antaa tarvittaessa tukensa yhdistyksen toimintaan. Se tarjoaa sisarille myös viihtyisää ja monipuolista yhdessäoloa retkien ja sisariltojen muodossa.

Seniorisisaret kokoontuvat kerran kuukaudessa. Koronapandemian aikana kokouksia ei ole ollut.

Pirkko Kinnunen
Puh.  050 511 3792
kinnunen.pirkko@elisa.net

Perinne- ja arkistojaosto

Jaoston tarkoituksena on tallentaa yhdistyksen historiaa ja järjestää materiaali arkistointikelpoiseen muotoon ja kuntoon.

Pirkko Kinnunen
Puh.  050 511 3792
kinnunen.pirkko@elisanet.fi

Sotilaskotipäällikkö

Sirkka Pouru
Puh. 050 329 0152
sirkka.pouru@gmail.com